شب سوم: بیایید به ماه برگردیم

اپیزود سوم پادکست در این شب‌ها منتشر شد

چند ماه اخیر مجموعه‌ای از رویدادهای فضایی به مقصد و با هدف کاوش دوباره ماه مطرح شده است. چینی‌ها کاوشگر خود را در نیمه دوردست ماه فرود آورده‌اند. دوهفته پیش یک شرکت خصوصی اسراییلی مه‌نشینی را عازم ماه کرد و کانادا اعلام کرد به اتحادیه بین‌المللی ساخت ایستگاه فضایی در مدار ماه به رهبری ناسا می‌پیوندند.

در شب سوم «در این شب‌ها» به دلایلی پرداخته شده است که چرا انتخاب ماه به عنوان مقصد اصلی و بعدی سفرهای سرنشین‌دار فضایی انتخاب درستی است و چطور این انتخاب می‌تواند به برنامه‌های بلند مدت فضایی برای سفر به دیگر نقاط منظومه‌شمسی و شاید روزگاری فراسوی آن کمک کند.

در این شب ها را می‌توانید از طریق فید این برنامه در این وب سایت وارد نرم‌افزار پادکست خود کنید یا فایل آن را از طریق کانال تلگرام pnazemi دانلود کنید. همچنین می‌توانید آن را در خدمات دهنده‌های پادکست زیر مشترک شده و دریافت کنید:

Anchor

Apple Podcast

Google Podcast

Spotify

Breaker

Overcast

Pocket Cast

PodBean

RadioPublic

بخشی از موسیقی استفاده شده در این برنامه مربوط به قطعه در این شب ها، با صدای استاد شهرام ناظری از آلبوم سفر عسرت، موسیقی فرخزاد لایق است.

برای مطالعه بیشتر درباره مواردی که در این قسمت مورد اشاره قرار گرفت می‌توانید به این منابع سری بزنید:

چین، ماه و آینده

ایده هایی درباره بازگشت دوباره به ماه

Lunar Gateway

آرتمیس: ماجراجویی اندی وییر در ماه

وب‌سایت شرکت SpaceIL اجراکننده ماموریت  Beresheet

آژانس فضایی کانادا

چشم‌انداز برنامه فضایی کانادا

دیدگاه‌ها

  1. جالب بود پوریای گرامی … خیلی ممنون از این که دانسته های خودت رو با دیگران به اشتراک میذاری. می خوام یه موضوع پیشنهاد بدم. نمی دونم شما در مورد آینده ی بشر خوشبین هستی یا بدبین! الان داشتم خبری می خوندم مبنی بر اینکه به رغم سال ها هشدار دادن دانشمندان و تشکیل این همه نهادهای سبز، مقدار CO2 آزاد شده در کره ی زمین در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ رکورد زد. ظاهرا گرم شدن ۳ تا ۵ درجه ای قطب شمال و آب شدن نصف یخچال های اون اجتناب ناپذیره. در زمینه ی آلودگی و کاهش آب های شیرین و زیر زمینی هم اوضاع اصلا خوب نیست. همینطور آلودگی خاک و افزایش تولید انواع زباله. کلی از اتفاقات بد در زمینه های دیگه رو هم می تونیم به اینا اضافه کنیم مثل رشد فقر و افزایش فاصله طبقاتی، رشد دوباره ی رفتارهای نژادپرستانه، رشد تعصب در زمینه های مختلف، کاهش مساحت جنگل های جهان، انقراض گونه های کمیاب حیوانات، افزایش بودجه های نظامی و تشکیل نیروهای جدید به نیروی نظامی فضایی، افزایش قدرت سلاح های جنگی و … به نظر می رسه دیگه کره ی زمین برای این همه شرارت و اتفاقات بد جای کوچیکیه.

دیدگاهتان را بنویسید

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.