فصل تازه پادکست در این شب‌ها در راه است

فصل تازه پادکست در این شب ها به کمک شما و بر اساس پرسش های شما ساخته خواهد شد.

در چند ماه گذشته و بعد از فعال کردن دوباره ویدیو کست در این شب‌ها، مدتی طولانی درباره ادامه روند، پادکست فکر می‌کردم. از یک سو نمی خواستم به تکرار بیفتم و یا نسخه صوتی ویدیو را بازتولید کنم و از سوی دیگر با علاقه و امیدی که به پادکست‌ها دارم نمی‌توانستیم ازش دل بکنم.

تا اینکه چند روز پیش ضمن مرور خاطرات یاد مجموعه به من بگو چرا افتادم. آن‌هایی که همسن من هستند، احتمالا این مجموعه دایره‌المعارفی را به یاد دارند. مجموعه‌ای که در آن سعی شده بود به سوال‌های مختلف و شاید عجیب و غریب پاسخ داده بشود.

این کتاب و تاثیر آن بر من و نسل من غیر قابل انکار است. در پروژه راز، پژمان نوروزی و من سعی کردیم بخشی به نام به من بگو چرا را تهیه کنیم.

اما با یادآوری این کتاب و همچنین گشت و گذار دوباره‌ای که در دنیای پادکست ها زدم به نظرم رسید شاید مسیر مناسبی برای ادامه پادکست پیدا کرده باشم.

من در دنیای روزنامه‌نگاری علم، معمولا بر اساس زمان و اولویت‌های مختلفی به سراغ رویدادهایی می‌روم که به نظرم در آن بازه زمانی دانستن آن برای مخاطبانم مهم است.

اما ممکن است برای برخی از مخاطبانم سوال‌هایی وجود داشته باشد که پاسخی برای آن پیدا نکرده باشند. یا با انبوهی از پاسخ‌ها درباره آن مواجه شده و نتوانسته باشند پاسخ مستدل را پیدا کنند.

به همین دلیل هم فکر کردم بهترین راه پیش روی پادکست در این شب‌ها این است که من توان و تجربه اندک خود را در اختیار این مخاطبان قرار دهم.

در سری جدی پادکست در این شب‌ها من سعی می‌کنم پرسش هایی که شما در ذهن دارید و از این برنامه می‌پرسید را سوژه تحقیق قرار دهم و در نهایت یافته‌هایم درباره پرسش‌های شما را در هر اپیزود در قالب پرونده‌ای بیان کنم.

این پرسش‌های می‌تواند در حوزه علوم و حاشیه علم باشد. از بشقاب‌های پرنده و فضانوردان باستانی گرفته تا واکسیناسیون، تاثیر گلوتون در بدن،  تراریخته‌ها، پاگنده و یتی، هیولای دریاچه و یا هر چیزی که ذهن شما را مشغول کرده و دنبال داستانی مفصل درباره آن هستید.

شما می‌توانید چنین پرسش‌های خود، هرچند غریب و عجیب را برای من بفرستید.

روش تماس با من از طریق پیام مستقیم توییتر(pnazemi)، ایمیل (با عنوان: سوال از در این شب ها  و به نشانی pnazemi (at)Gmail (dot) com)، پیام مستقیم اینستاگرام (pnazemi)  و یا بخش نظرات زیر این پست است.

من پس از دریافت سوژه‌ها یکی را انتخاب و چند هفته‌ای روی آن تحقیق کرده و در نهایت ماهی یک اپیزود در پاسخ به آن پرسش منتشر می‌کنم.

به یاد داشته باشید هیچ سوالی آن قدر عجیب و غریب نیست که از پرسیدنش پرهیز کنید.

پس منتظر دریافت پیام‌های شما و شروع کار برروی نخستین اپیزود فصل تازه هستم.

دیدگاه‌ها

  1. سلام، مرسی از اینکه این فرصت رو میدید که سوژه پیشنهاد بدیم، من این ها به نظرم میرسه در حال حاظر:
    – بحث دیده شدن اشیاع پرنده ناشناس که در یکی دوسال پیش با بخش شدن ویدئو تایید شده از اون(که گویا در نیویورک تایمز هم اون موقع بهش پرداخته شد). — خب نتیجه چی شد حالا که میدانیم اشیاع ناشناسی وجود دارند، آیا اطلاعات جامع تری/تازه تری وجود دارد؟
    – شخصیت شناسی و تست های مربوط به اون که در چند وقت اخیر طرفدار زیاد پیدا کردند.
    – ترند های اکنون در جامعه، مثل politically correct بودن، (به زور چپاندن) LGBT, Alt-feminism در محصولات مثل فلیم ها و بازی های روز، آیا الزاما سمت و سویی که ترند ها هدایت میشوند به سود انسانهاست؟ آیا پساپرده ی این جهت گیری ها اهداف دیگری وجود دارد؟!

  2. سلام من دانشجوی دکترای مهندسی هستم نمیدونم چرا اینقدر محاسبه precession of mercury بنظرم سخته و غیرممکنه برای من واقعا چرا؛ از طرفی خیلی هم جالبه (بر منکرش) کمک میکنید یا بگید کجاش سخته یا بگید جالب نیست

  3. سلام واقعا این دیگه یه موضوع جالبه اثرات ماندگار ویروس ها که بی ارتباط به کرونا هم نیست. میدونستید با بررسی ژنوم انسان ویروس هایی رو تشخیص دادند که تونستند تمام ابنیاء بشر رو مبتلا کنند یعنی یه بخشی از ژنوم همه ما از اون ویروسهاست و باقی ویروس ها هم وقتی ما رو مبتلا میکنند بخشی از ژنومشون تو بدن ما باقی میزارند برای مبتلا نشدن خیلی از ویروس ها فقط اول تولد وقت داریم. یکم اگه تخیل اضافه کنیم شاید بشه تصور کرد چیزی که ما به عنوان سلامتی میشناسیم حالت پایه ای هست که این ویروس ها برای ما مشخص کردند، شاید مسیرمون شاید مسیر بشر توسط ویروسهایی که نمیکشند اما شاید اخلاق ، رفتار محدودیت هایی روی اندام های ما اعمال میکنند مشخص شده. یه داستان جالب هست که چجوری تکامل ژنی انسان علت مستعمره شدن افریقای جنوبی است (تولید نشدن ویتامین سی در بدن دریانوردان آلمانی در تجارت با آسیا) حالا اثر ماندگار ویروس ها تا چه حده (خیلی ها مدت کمون دارند) تا چه حد به نسل بعد منتقل میشه آیا اثر خوب هم میتونند داشته باشند

دیدگاهتان را بنویسید

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.